torsdag 14 januari 2016

Ett hål om dagen

Ni som läser romanen Ett hål om dagen får diskutera här.
När man skriver en kommentar här i bloggen är det bra att ta fasta på något som har hänt - märkligt eller intressant - och reflektera över det. Vilka tankar väcker textavsnittet? Granska personerna eller karaktärerna, miljön, stämningen, berättarstilen och språket. Kommentera varandras inlägg och ställ frågor till varandra så får vi en diskussion igång.

23 kommentarer:

  1. Hejsan svejsan!

    Jag tycker att boken började ganska okej. Alltså det var lite tråkigt eftersom det inte hände så jättemycket men jag tror att det kommer att bli bättre ju mer man läser. Det är lite svårt att komma ihåg alla personers namn, både smeknamnen och riktiga namnen, men jag tror nog att men lär sig dem med tiden. Stanley verkar också som en ganska trevlig person och jag skulle nog säkert vill träffa honom i verkliga liv om han skulle existera. De andra personerna, alltså de nya vännerna Stanley fick, verkade också som helt trevliga personer. Jag tycker också att det var lite för hårt straff för att ha stulit ett par skor men alla har väl sina egna sätt att ge straff på… Om jag skulle ha varit Stanley skulle jag nog ha ljugit inför rätten istället för att ha berättat att skorna kom ner från himlen fastän det var sant. Om Stanley och de andra dör ute i öknen, för att det är så varmt, så är det väl i princip ett mord gjort av staten?
    Varför tror ni att de gräver alla hål, tror ni att de söker efter något?
    Jag tycker också att Mr Pendanski verkar som en rolig person, men han borde inte vara en ledare där eftersom han verkar för snäll för det. Är det bara jag eller tycker någon annan det också?

    H. Emilia

    SvaraRadera
  2. Hejsan alla!

    Jag tycker att början av boken var lite trög. I början kunde författaren ha skrivit mera om rättegången och när “skorna föll från himlen” på honom. Men annars tyckte jag boken var ganska bra men inledingen var inte den bästa.
    Men vad tror ni att hände till Barf Bag?
    Jag gillade inte X-Ray, gillade ni honom? Jag gillade inte honom för han verkade jättebossig och oförskämd. Jag gillade mest nog mr Pendanski för han verkade lugn och avslappnad.

    H. Maynie

    SvaraRadera
  3. Hejsan!

    Emilia jag är helt av samma åsikt. Mitt första intryck av boken var att den är lite tråkig, men ganska rolig och intressant. Jag ville veta mera alltid då det kom något nytt upp. Början av boken skulle ha kunnat vara bättre så att läsaren skulle få bättre intresse. Tycker synd om Stanley eftersom han hamnar till Camp Green Lake och har inte begått brottet som han blir dömd till. Jag fick många olika tankar under läsningen som t.ex. att hur kan det vara att hans familj har sådan hemsk otur i allting. Verkar vara ganska tungt att gräva hål hela dagen i 40 grader... Jag började också tänka på att varför dom måste gräva hålen. Jag tror att dom söker efter någonting vet bara inte vad det skulle vara, kanske något dyrbart. Mr Pendanski är faktiskt ganska komisk, och kanske det faktiskt inte passar till honom att vara ledare i fängelset.
    Tycker ni författaren beskriver bra händelserna i boken och tycker ni språket är bra?

    H.Wiveca

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Jag har läst 50 sidor av boken och tycker att den verkar helt okej hittills, den började bra men saker händer kanske lite långsamt.
    Det är lite svår att hålla reda på alla karaktärer ännu för det finns så många men jag tycker att det är en hel bra idé att skriva om Stanleys farfars farfar Elya ibland, för då får man veta varför de fick en förbannelse över sig och författaren har skrivit det på ett så bra sätt så att det inte blir så råddigt.
    Det står i boken att de inte finns någon vettig orsak till att de gräver groparna men ja tror ändå att det är något speciellt med dem, hoppas man får veta mer om det snart!
    Camp Green lake verkar inte som ett så trevligt ställe att leva och arbeta på, själv hade jag valt fängelse istället p.g.a. vädret, men om jag skulle vara där så skulle jag helst använda den kortare spaden som X-Ray använde, dels för att den skulle vara lättare att gräva med och dels för att man inte behöver gräva en lika stor grop. Men det som jag tyckte mest synd om Stanley (och alla andra på Camp Green Lake för den delen) är att vara tvungen till att vara törstig hela tiden, undrar hur han inte svimmade eller fick solsting...
    Min favoritkaraktär hittills är mr Pendanski för han verkar “cool” och “inte falsk” men jag gillar inte X-Ray så mycket för att han verkar ganska elak och tycker att han är bättre än alla andra bara för att han har varit där på lägret längre än alla andra!
    Mina frågor är:
    Hurdan tror ni att Chefen är?
    Vad händer om dom inte gräver en grop?

    Hälsningar: Meimei

    SvaraRadera
  5. Hej igen!

    Boken har nu blivit bättre när jag läst framåt. Det har blivit mera intresseväckande och jag väntar till att få veta mera om bokens handling. Jag blir nog ännu råddig ibland av alla karaktärernas namn men man håller sig nog med på något sätt.

    Chefen verkade ganska vänlig i början men starttade verka jätte aggressiv och färdig för vad som helst för att hitta det hon ville. Stanleys vänner hade stulit solrosfröner och Stanley var den som fick skyllorna , så man märker att största delen av Stanleys vänner från Camp Green var jätte elaka i mellan. Stanleys vänner hade två helt olika sidor då man var med i gruppen var dom trevliga men genast man var emot dem så blev dom ovänliga. Jag tycker att det var schysst av Stanley att vilja hjälpa Zero med att lära honom läsa och skriva eftersom det var något Zero ville jätte mycket. Men då måste Zero jobba mera med att gräva hålen för att nu måste han också gräva för Stanleys skull. Men eftersom Stanley var så trött efter han grävt hålen och sade att han inte skulle orka lära Zero så kom Zero på att han kan gräva hålen för Stanley om Stanley lär honom. Men det var ju endå en helt bra byteshandel.

    Vad tycker ni om Stanleys och Zeros byteshandel?
    Hurdana tycker ni Stanleys vänner är?

    Hälsningar: Wiveca

    SvaraRadera
  6. Hej igen!

    Jag har nu läst ca 50 sidor till och saker börjar falla på plats, jo Emilia jag tror de gräver efter Kate Barlows saker eftersom man fick veta historien om Kissin’ Kate Barlow och jag tror att hon tappade sitt läppstift i sjön när deras (henens och Sams) båt blev rammad av Trout Walkers.
    Jag tyckte att historien om Kate och Sam var jättesorglig och det var hemskt hur de straffades bara av att kyssas och jag tyckte det var konstigt att de andra ropade att gud skulle straffa dem, fast i slutet så tror jag ändå att det var de andra som blev “straffade”.
    Jag tycker fortfarande om Mr Pendsanski men min nya favoritkaraktär är Zero, jag tycker att han är jättegullig och snäll när han hade fortsatt gräva på Stanleys grop, nog för att han gjorde det för att Stanley skulle lära honom läsa men det var ändå fint av honom att göra det!
    Chefen verkar jättekonstig enligt mig, hon verkar mycket falsk och man vet inte vad hon vill eller vad hon är på väg att göra, om jag själv skulle vara på Camp Green Lake så skulle jag vara rädd för henne, speciellt om jag hade varit Stanley för han såg ju på när hon slog Mr Sir.
    Håller med dig Maynie, jag gillar inte alls X-Ray, han är självisk och “bossig”, han tar åt sig all ära och skyller på andra.
    Jo Wiveca, jag tycker att boken är skriven riktigt bra, författaren beskriver inte händelserna så noga vilket är bra för jag brukar annars störa mig på det och språket tycker jag också är helt bra. Den är inte heller så lång så de känns inte lika tungt att läsa den när man tittar på hur mycket som är kvar av boken.
    Chefen verkade vara intresserad av Kates saker, men varför, tror ni att Chefen har något med Kate att göra eller vill hon bara ha guld?
    Skulle vilja veta mer om Zero t.ex. varför han inte kan läsa, gillade ni Zero?

    H. Meimei

    SvaraRadera
  7. Hej,
    Och att Chefen var en kvinna var en jättestor överraskning.
    Jag gillar ännu Mr Pendanski, han har inte ändrat sig alls.
    Jag tror att de gräver hålen för att Chefen vill hitta något liknande till vad Stanley hittade.
    Jag tycker att författaren kunde beskriva händelserna lite bättre men språket är bra.
    Jag tror inte någon av dem tänker på vad som skulle hända om de inte skulle gräva en grop.
    Vad tror ni det var som Stanley hittade?
    Gillar ni Chefen? För jag tycker att hon är skrämmande men ändå trevlig.

    H. Maynie

    SvaraRadera
  8. Tjänare igen,
    Meimei, jag har funderat på samma sak som du att om de inte gräver en grop. Men jag tror att de skulle få något sorts straff, kanske samma som Mr Sir fick av chefen.
    Jag tycker att boken nu har blivit bättre efter att jag läst 101 sidor av den. Emellanåt är det lite irriterande när ett kapitel handlar om nutid och nästa om det som hände med Stanleys farfars farfar eller Kate Barlow. Det är ändå bra att författaren tar upp det som hände då eftersom man då får en bättre uppfattning om det som händer.
    Var det bara jag som kom på att KB stod för Kate Barlow före de nämndes det i boken?
    I början tyckte jag att författaren beskrev händelserna ganska dålig men nu har det blivit bättre.0
    Jag tyckter att Zero verkar som ett jättesnäll person eftersom han grävde på Stanleys grop utan att han själv hade något att göra med solrosfröna. Och jag tycker att det var snällt av Stanley att hjälpa honom med att läsa och skriva.
    X-Ray har också förbättrat sig och jag tycker att han nu nästan verkar snäll...
    När chefen satt nagellacket på sig, borde det inte ha rört vid hennes eget skin då? Annars verkade hon ganska snäll faktiskt, i alla fall på Stanley. Hon blev inte arg på Stanley för att han “stulit” fröna, utan istället smällde hon till Mr Sir. Varför tror ni att Chefen har så mycket kameror överallt, ingen skulle ju vilja försöka fly eftersom de befinner sig mitt ute i öknen?

    H. Emilia

    SvaraRadera
  9. Hellou alla!
    Boken är nu faktiskt riktigt spännande! När Stanley begav sig iväg efter Zero ut i öknen, började det äntligen hända något mer spännande i boken.
    En sak vad jag undrar är hur Chefen bara kan ta bort Hector Zeroni (Zero) namn från listan på människor som finns på Camp Green Lake. Kommer inte hans föräldrar ändå att sakna honom eller kommer inte regeringen att undra varför han aldrig kom ut från stället?
    Hector verkar som en jättetrevlig person och jag förstår varför han sprang ut i ödemarken. Det att Stanley sprang efter var jättesnällt gjort, även om han inte visste om han levde eller ej. Hur de båda pojkarna klarade sig fattade jag inte eftersom de var var ute i öknen i flera dagar utan vatten och någon desto mera mat.
    Wiveca jag tycker att Zero är Stanleys enda vän, eftersom de andra var väldigt elaka mot honom. Speciellt X-Ray och Zigzag är inte så värst snälla mot Stanley.
    Både Chefen och Mr Pendanski var väldigt fräcka mot Zero. Han är ju faktiskt en av de klokaste människorna på hela lägret eftersom han lärde sig att läsa på några dagar. Bara för att han inte kan läsa och skriva helt perfekt betyder det inte att han är dum i huvudet. Därför tycker jag att det var rätt av Zero att slå till Pendanski i ansiktet med spaden.

    Detta tycker Emilia...

    SvaraRadera
  10. Hejsan!
    Jag gillar inte ännu heller om alls om X-Ray, och Zigzag gillar jag inte alls heller. Både X-Ray och Zigzag är jätteotrevliga. Jag tycker Zero gjorde bra när han kastade spaden i ansiktet på Mr Pendanski för han tyckte ju hela tiden att han var dum i huvudet. Jag tror de kommer att fara tillbaka till Camp Green Lake efter att de fattar att de kommer inte att klara sig så länge utan vatten och mat. Tror ni att Zero kommer hitta nån släkting eller familjemedlem? Tror ni att Zero kommer lära sig att läsa?

    H. Maynie

    SvaraRadera
  11. Halloj!

    De senaste sidorna ha varit ganska spännande, som när Stanley stal bilen för att leta upp Zero som hade flytt från lägret några dagar tidigare. Jag blev ganska förvånad när Zero slog Mr Pendanski men tycker nog att han förtjänade det lite eftersom han sa att Zero var dum i huvudet. Jag var nog ganska säker på att Zero levde, men var ändå rädd att han inte skulle ha gjort det för han är ännu min favorit. Jag tycker att det var rätt av Stanley att åka iväg för att hitta Zero för han hade gjort detsamma för honom.
    Som tur så hittade han Zero men han verkade inte må så bra. Jag undrar vad persikorna smakade som Zero hade hittat under båten, de kan inte ha varit så goda eftersom de var över hundra år, men i och för sig om man har gått i öken i flera dagar så smakar det kanske helt okej. Det var tur att dom hittade vatten och lökar uppe på tummen, jag gissade lite att det var något speciellt med den för annars skulle det inte ha varit någon idé med den, hoppas Zero blir bättre för han verkade inte må så bra…
    Jag undrar vad dom nu ska göra, kommer dom gå tillbaka till Camp Green Lake eller kommer dom bli där och bygga nånslags koja och försöka överleva där så gott som det går?

    Mvh. Meimei

    SvaraRadera
  12. Hejsan!
    Jag skriver nu om sidorna 0-100 eftersom jag varit en del borta.
    Jag tycker helt som Emilia om bokens början, ganska förvirrande och kanske lite oydlig med alla namn samt smeknamn.
    Desto längre man läst boken desto intressantare blir det. Jag tycker även att det ibland är lite otydligt och byter i konstiga dituationer till förfluten tid, till den tid där man berättar om vad som t.ex. hände till Stanleys satans förbaskade gristjuvvusling till farfars farfar.

    Wiveca jag tycker att händelserna förklaras i början otydligt men desto länge man läser destu bättre och tydligare är boken skriven. Språket i boken är helt okej, det finns ibland vissa svåra ord.
    Om jag varit Stanley hade jag också ljugit helt som Emilia, inför rätten! Det verkar inte så troligt att berätta att ett par stulna skor bara flög ner från himlen. Kanske var det meningen, men om man funderar efter och om man själv skulle titta runt sig i den miljö Stanley befann sig i skulle man nog troligen förstå att någon kastat dem ner för en jätte hör bro alldeles bredvid dig.
    Min favorit person i boken är Zero, eftersom alla tror att Zero är helt dum i huvudet eftersom han inte talar till någon, men själv tycker jag Zero verkar jätte sympatisk och jag känner lite synd om honom. Zero är den snabbaste grävaren av alla killarna på Camp Green Lake, fastän han är fysiskt den minsta av alla.
    Är det någon annan som tycker Zero verkar jätte trevlig?
    Jag gillar inte Mr Pedanski eftersom han verkar vara humoristisk men ändå släpper han fula kommentarer om killarna, t.ex. då han sade till Caveman, vet du varför Zero kallas Zero?, eftersom han har absolut ingenting inne här, och skakade om Zeros huvud.

    SvaraRadera
  13. Hejsan!
    Jag skriver nu om sidorna 0-100 eftersom jag varit en del borta.
    Jag tycker helt som Emilia om bokens början, ganska förvirrande och kanske lite oydlig med alla namn samt smeknamn.
    Desto längre man läst boken desto intressantare blir det. Jag tycker även att det ibland är lite otydligt och byter i konstiga dituationer till förfluten tid, till den tid där man berättar om vad som t.ex. hände till Stanleys satans förbaskade gristjuvvusling till farfars farfar.

    Wiveca jag tycker att händelserna förklaras i början otydligt men desto länge man läser destu bättre och tydligare är boken skriven. Språket i boken är helt okej, det finns ibland vissa svåra ord.
    Om jag varit Stanley hade jag också ljugit helt som Emilia, inför rätten! Det verkar inte så troligt att berätta att ett par stulna skor bara flög ner från himlen. Kanske var det meningen, men om man funderar efter och om man själv skulle titta runt sig i den miljö Stanley befann sig i skulle man nog troligen förstå att någon kastat dem ner för en jätte hör bro alldeles bredvid dig.
    Min favorit person i boken är Zero, eftersom alla tror att Zero är helt dum i huvudet eftersom han inte talar till någon, men själv tycker jag Zero verkar jätte sympatisk och jag känner lite synd om honom. Zero är den snabbaste grävaren av alla killarna på Camp Green Lake, fastän han är fysiskt den minsta av alla.
    Är det någon annan som tycker Zero verkar jätte trevlig?
    Jag gillar inte Mr Pedanski eftersom han verkar vara humoristisk men ändå släpper han fula kommentarer om killarna, t.ex. då han sade till Caveman, vet du varför Zero kallas Zero?, eftersom han har absolut ingenting inne här, och skakade om Zeros huvud.

    Mvh
    Hedda

    SvaraRadera
  14. Hejsan!
    NU börjar det hända saker påriktigt! De senaste 50 sidor som jag läst har varit mycket spännande. Jag gillar verkligen det hur författaren lyckats “smälta” ihop nutid och dåtid, då han ibland berättar om vad spm händer med Stanley & co. och sedan fint byter till tiden som Kate Barlow levde under. Till exempel på sidorna 107-109 när det berättas hur Kate Barlow dog så var texten så bra skriven att det nästan kändes som om man själv var där, det är ett bra exempel på hur författaren byter mellan olika år och tider. Vad tycker ni om detta?
    Nu kom det fram att Kate Barlow begravt sitt byte från bankerna som hon rånat i öknen och det måste vara det som chefen söker efter. Eller hur?
    Jag tycker samma som Emilia att det är konstigt att chefen kan bara ta Zero bort och få det att verka som han aldrig funnits, för fast chefen säger att ingen bryr sig om Zero så MÅSTE det finnas någon som snart börjar undra var han är och varför han aldrig kommer ut från Camp Green Lake.
    Enligt mig så var det också rätt till Mr. Pedanski att han fick en rejäl smäll i ansiktet av Zero just för att han helt rakt sagt att Zero är dum i huvudet.
    Vad tror ni det är som orsakar Zeros smärtor? Är det persikorna i burken eller är det månne något annat?

    -Ellen

    SvaraRadera
  15. Hej igen!

    Efter att ha läst ytterligare 50 sidor av boken, tycker jag nu att allt hänger ihop. Stanley tror nu att han vet varför alla killar hamar gräva och vad chefen söker efter. Jag tycker mycket synd om Zero och Stanley eftersom de hamnar vandra i ödemarken utan vatten eller mat för att försöka nå ett berg, fastän de inte är säkra om det verkligen finns en fristad på toppen av berget, “guds tumme”.
    Jag gillar inte alls Chefen eftersom hon verkar smått sjuk i huvudet. Att kommendera andra ledare på lägret att förstöra alla papper och all information om Zero är konstigt. Varför skulle hon vilja undvika en undersökning om Camp Green Lake om allt vore okej?
    Jag tycker att Stanley är en jätte god person eftersom fastän han inte kände Zero så bra, riskerar han sitt eget liv för att gå iväg och söka efter honom.
    Boken är endå lite oklar eftersom jag förstår inte hur det är möjligt att de hamnar gräva hål i den hettan varje dag för att “ det är bra för deras karaktär “,och att staten godkänt det fastän de inte har en aning om vad som målet verkligen är.
    Boken verkar nu jätte bra tycker jag och jag skulle verkligen rekommendera den till andra elever också!
    Mvh
    Hedda

    SvaraRadera
  16. Hejsan!

    Boken blir bara spänningfylldare destu mera man kommer in i den. Det här är det mest intressanta avsnitt överlägset i hela boken.
    Zero är överlägset min favorit karaktär. Han är så söt och positiv. Maynie jag tror att Zero kommer lära sig att läsa. Han verkar vara en smart pojke som kan lära sig bra att läsa.
    Då Zero flydde till öknen blev jag orolig om hur han skall riktigt klara sig ensam ute i öknen. Men hade hopp att han är stark och smart så det går säkert utmärkt. Jag tycker det var rätt av Stanley att gå efter Zero och försöka hitta honom. Som tur hittade Stanley Zero. Undrade hur de skulle nu utan mat och vatten klara sig mitt i öknen.
    De försöker hitta "guds tumme" som Stanleys farfars far Stanley Yelnats berättade till Stanleys föräldrar och de berättade till Stanley och det gick vidare i släkten. Stanley Yelnats var själv ute i öknen och försökte överleva.

    Tror ni de kommer hitta "guds tumme"?
    Kommer Stanley och Zero hitta något skatt i något av hålen?

    Mvh.Wiveca

    SvaraRadera
  17. Hei alla!

    Jag skriver också som hedda sidorna 0-100 tack vare tekniska problem
    Jag tycker att boken började lite tråkigt men jämfört med vad jag vanligt har läst så är den ändå inte så tråkig i början som många andra böcker.
    Jag tycker också att straffet var för hårt för att bara stjäla ett par skor som Emilia redan sagt.
    Stanley verkar som en helt trevlig typ och nya vännerna verkar också helt okej.
    Man måste verkligen koncentrera sig då man läser så att man kommer ihåg alla namnen
    och så att det inte blir så rörigt.
    Jag tycker också synd om stanley som wiveca men jag har en känsla om att det kommer att vara till nytta för honom att han hamnade till Camp Green lake.

    Av andra ungdomarna på lägret är Zero min favorit för att han verkar cool på något vis och att han verkar snäll så som meimei redan sa. Jag hoppas och tror att vi snart får veta mer om Zero. Stanleys och Zeros byteshandel verkar som en jättebra ide´ eftersom att lära sig o läsa är en ganska viktig sak så att gräva ett hål till om dagen borde inte vara ett så stort problem för Zero när han är så bra på det.
    Jag tycker som Emilia att det är så irriterande då det hoppar mellan nutid och dåtid.
    Jag tycker att författaren hellre skulle ha kunnat börja med att berätta om Stanleys far farsfars liv och sedan om vad som sker i Stanleys liv.
    Vad tror ni att de söker? Jag själv skulle gissa på att Kissin’ Kate Barlow har tappat någon av sina skatter i sjön.

    Mvh.Roni

    SvaraRadera
  18. Hejsan,
    Nu har jag läst hela boken och jag har gillat den, den har varit intressant och rolig. Zero var den karaktären jag gillade mest genom hela boken. Jag gillade honom för han brydde sig om andra och var inte alls självisk och var lugn och tystlåten. Jag tycker att Stanley gjorde bra av sig när han stal vattenbilen och körde efter Zero. Jag gillar inte om Chefen eller Mr Sir, de var bara rakt elaka och hemska mot alla på Camp Green Lake. Jag gillade inte X-Ray heller för han var också hemsk.
    Det har varit roligt att diskutera denna bok med er alla, tack!
    Mvh. Maynie

    SvaraRadera
  19. Nu har jag läst hela boken och jag tror faktiskt att det här är första gången jag har gillat den bok som vi läser i moddan. Slutet var jättebra enligt mig, dom levde lyckligt i alla sina dagar…
    Min favoritkaraktär genom hela boken var Zero, han verkade jättetrevlig och brydde inte bara om sig själv. Min favoritscen från boken var när Chefen skulle ta väskan från Zero, men då sa han “De tillhör Stanley” och det visade sig att det faktiskt stod “Staley Yelnats” på väskan, vilket betydde att Zero hade läst rätt!

    Sista hälsningen av mig, Meimei.

    SvaraRadera
  20. Hej, hej
    Boken som helhet har varit ganska bra tycker jag, och jag håller totalt med Wiveca om att den blev mer spännande ju mer man kom in i den. Jag tycker alltså att början på boken inte var så intressant men slutet blev bättre. När de hittade lökarna visste jag att de skulle överleva. Jag hade inte annars heller tänkt mig att huvudpersonerna skulle dö i boken.
    Enligt mig var Zero min bästa karaktär i boken. Zero var jätte snäll och inte självisk. Hedda, jag håller med dig om att Chefen verkade ganska sjuk i huvudet även om jag sa att hon verkade trevlig mot Stanley tidigare.
    Stanley och Zero grävde hålet gissade jag lite att Chefen skulle komma dit och försöka ta kistan av dem. Det var då tur att ödlorna kom och “räddade” Stanley och Zero från att Chefen skulle ta kistan, men jag förstår inte hur de kunde stå så länge stilla med livsfarliga ödlor som kröp över dem.
    Jag tycker att det också var bra för pojkarna att lägret ska stängas. Det var nog ett ganska stort straff för tonåringar.

    Det var sista gången jag hör av mig och tack för detta trevliga samtal, mvh Emilia

    SvaraRadera
  21. Hei igen!

    Ber om ursäkt att mitt senaste inlägg kom först igår på grund av eget slarverii och lite problem med tekniken.
    Hur som helst har jag nu läst 150 sidor.
    Nu har det äntligen börja hända lite mer i boken. Jag var ganska överraskad av att Zero kastade spaden i huvudet på Mr Pendanski men jag tycker att det var rätt åt honom när eftersom han var så elak mot Zero.
    Jag tror att Zero inte skulle egentligen villa bli kallad för Zero utan Hector istället eller iallafal så skulle jag inte vilja bli kallad Zero för egentligen betyder det ju nollan och det är inte ett värst trevligt namn.
    Jag tror Wiveca att de hittar guds tumme, Stanley hade ju sett den då engång då det inte var så hett på dagen.

    H.Roni

    SvaraRadera
  22. Hei igen.

    Jag har nu läst boken till slut och jag tyckte att slutet var jättebra. Jag förstår bara inte varifrån Stanley fick iden att gå och gräva en grop till.
    Fjärde delen var inte helt lika spännande som tredje delen men man blev iallafal jätteglad när man läste den.
    Det var bra att Mr.Sir blev arresterad för att han och de andra cheferna på lägret var bara elaka.
    Hoppades nästan att någon av dem skulle ha blivit biten av en ödla.
    Det bästa med slutet tycker jag är att Stanley och Zero blev grannar och såklart skatten de hittade var ju också en jättebra sak.

    Tack och hei!
    Mvh. Roni

    SvaraRadera
  23. Hej!

    Jag har nu läst boken till slut och jag är faktiskt positivt överraskad. Jag tycker boken blev bättre och bättre hela tiden och jag rekommenderar den verkligen till andra ungdomar. Texten var inte värst svår och sidornas antal tycker jag var lämpligt.

    Slutet i boken var den bästa delen av boken. Zeros och Stanleys rymd tycker ledde till de mest intressanta händelserna i boken, att de hittade en fristad på guds tumme och den länge eftersökta skatten.
    Bokens händelser svarar inte verkligheten alldenstund, i verkligheten skulle ingen fånge hamna gräva ett hål om dagen i en ödemark i USA. Det roliga med boken var att jag helatiden funderade om händelserna i boken nå något sätt kunde motsvara verkligheten, jag gillar inte böcker där allt är helt overkligt. I ett hål om dagen var en del av händelserna realistiska.
    Är det någon annan som funderade på om händelserna i boken kunde motsvara verkligheten?
    Min favorit person i boken var hela tiden Zero. En söt liten ung pojke som tappat sin mamma och hamnar till öknen för att gräva hål.
    Vem tyckte ni bäst om i boken?
    Jag tycker verkligen synd fortfarande om Zero och Stanley eftersom, Zero hamnat leva under en bro, och Stanley blivit fast för ett brott han inte begick.
    Jag tycker inte om Chefen i boken, men jag tycker synd om henne eftersom hon hamnat gräva hål hela hennes barndom, hon har satsat hela sitt liv på att söka skatten, och när den till slut hittas kommer det fram att den tillhör Stanley Yelnats.
    Är det någon annan som tycker synd om någon av personerna i boken?

    Hedda

    SvaraRadera